Hem Svenska | English


Brandenburger Tor

Studera tyska i Berlin

När den amerikanska presidenten J F Kennedy 1963 sa Ich bin ein Berliner! startade han en språklig debatt som han nog inte riktigt hade räknat med. I vissa kvarter har hans tal nämligen tolkats som jag är en sylt munk! - en så kallad Berliner-munk. Vad han egentligen uttalade var en solidaritetsgest med Berlin-borna under en tid då Berlin var en delad stad, jag är också en Berlin-bo. Detta kända citat ger en inblick i en stad, och ett språk, med många olika karaktärer, nyanser och en levande historia.

Är du intresserad av att studera tyska i en miljö där språket omger dig är Berlin en fantastisk stad att åka på språkresa till. Här är det inte bara det tyska språket som ständigt gör sig påmind, utan även den påtagliga närvaron av Tysklands historia. Vandra genom staden och du kommer att korsa de gatstenar som utmärker Berlinmurens position gång på gång. Berlin är en ständigt populär resedestination med vad som känns som små städer i storstaden. Varje statsdel har sin egen atmosfär, med allt från tjusiga shopping kvarter och nybyggda områden, till nedgångna och bohemiska café kvarter. Bakom murar och plank kan du hitta vackra parker eller om du har tur, en bar med tillhörande sandstrand!

Språkresor till Berlin erbjuder en mängd flexibla kursalternativ. Du kan läsa kurser mellan 2 och 48 veckor, på olika svårighetsnivåer och med ett antal olika intensitetsnivåer. Du studerar i grupper om max 5 till 10 personer och kan välja privatlektioner som tilläggsalternativ, allt för att du ska få ut det mest av dina språkstudier. Tyska är Europas mest talade språk efter ryska, och i dagens globala samhälle, det tredje största språket på Internet, efter engelska och japanska. Som en viktig del av din språkresa har du möjligheten att ta en officiellt erkänd tyska examen som bevisar dina nyfunna kunskaper.

Beroende på kursalternativ har du mycket tid över att upptäcka Berlin på egen hand eller tillsammans med skolans organiserade en och två-dagars utflykter. En språkresa kan således vara ett idealiskt sätt att lära känna Berlin under en längre eller kortare tid, samtidigt som du utvecklar dina språkkunskaper.

Har du synpunkter eller andra förslag är du alltid välkommen att kontakta oss. Skicka epost till info@berlin-turist.se


Fakta: Fakta om Berlin - Karta Berlin - Resa till Berlin - Boende | Hotell: Budget - Lyx | Shopping: Kurfürstendamm - KaDeWe Kaufhaus des Westens - Övrigt | Transport: Schönenfeld - Tegel - Tempelhof - Tunnelbana - Taxi - Cykel | Sevärdheter: Berlinmuren - Checkpoint Charlie - Brandenburger Tor - Potsdamer Platz - Unter den Linden - TV-tornet Fernsehturm Alexanderplatz - Reichstag - Riksdagshuset - Muséer | Sport: Fotboll - Hockey - Bilsport | Nöje/Musikaler: Lichtenburger Strasse - Potsdamer Platz Kväll - Konserter - Teater / Musikaler - Nattklubbar | Turer / Utfärder: Cykelutfärd - Båtutfärd - Bussutfärd - Potsdam och Sanssouci Slott - Övriga Turer | Ipod Batterier